De Grote Rondreis Zuid Afrika; 20-daagse rondreis

- Pretoria - Entabeni Game Reserve - Panorama Route - Kruger Nationaal Park - Swaziland - Hluhluwe & St. Lucia - Umhlanga - Port Elizabeth - Tsitsikamma National Park - Tuin Route - Knysna - Oudtshoorn - Montagu - Wijnlanden - Kaapstad

Huurwagen°20 dagen vanaf €1.845,00 per persoon

OMSCHRIJVING

Deze uitgebreide autorondreis brengt u langs vele bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. De Reis begint in Johannesburg en gaat via de Waterberg regio naar het wereldberoemde Kruger Nationaal Park waar u op zoek zult gaan naar de Big Five. U doorkruist het bergachtige Swaziland en rijdt langs de kust tot aan Durban. Hiervandaan gaat u met een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth en vervolgt u de reis via de prachtige Tuin Route, door de wijnlanden tot u in Kaapstad eindigt. Hier heeft u tijd om deze bruisende stad en haar mooie omgeving te ontdekken!

Dit alles gebeurd op uw eigen tempo met een huurwagen terwijl u 's nachts verblijft in comfortabele of zelfs luxe accommodaties!

DE ROUTE

Vertrekdata:

Zondag 22-10-2017

Maandag 23-10-2017

Dinsdag 24-10-2017

Woensdag 25-10-2017

Donderdag 26-10-2017

Vrijdag 27-10-2017

Zaterdag 28-10-2017

Zondag 29-10-2017

Maandag 30-10-2017

Dinsdag 31-10-2017

Dag 1: Johannesburg - Pretoria (60km)

Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u welkom geheten door een lokale vertegenwoordiger en haalt u uw huurwagen op. De rest van de dag heeft u de tijd om Johannesburg te verkennen: Het economische hart van Zuid-afrika. Levendige metropool waar u nog steeds een groot verschil kan zien tussen het rijke centrum en de arme townships. Het zakenleven en de toeristische hotels zijn wel allemaal gelegen in de voorsteden van de stad. Voorbeelden van excursies: Central Business District, Gold Reef City, Soweto, Lesedi dorp.

Dag 20: Terugvlucht

In de late namiddag rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad en levert u de huurwagen in. U vliegt terug naar Amsterdam (of Brussel).

Dag 2 & 3: Waterberg regio

U verlaat Johannesburg en rijdt naar het Entabeni Game Reserve, gelegen in de Waterberg regio. Dit wildpark (malariavrij) met 5 verschillende ecosystemen en vele wildsoorten, ligt op zo’n 3 u rijden van Johannesburg. Excursies: Safari in open jeeps, wandelsafari’s, safari te paard, helikoptervlucht, bezoek aan een Pedi cultureel dorp.

Dag 4 & 5: Mpumalanga (340km)

Vanuit Entabeni rijdt u richting het Kruger Park. U verblijft twee nachten in een plaats waarvandaan u de highlights van de beroemde Panorama Route kunt bezoeken: lyde Rivier Canyon, Bourke’s Luck Potholes, Mac Mac watervallen, God’s Window, Three Rondavels, Pelgrim’s Rust. U komt langs mooie bergen, talrijke watervallen, adembenemende landschappen en een weelderige fauna en flora.

Dag 6: Kruger Nationaal Park (360km)

Tijd voor safari! Het Kruger Nationaal Park is het grootste en tevens bekendste nationaal safaripark van Zuid-Afrika. Dit gebied van 19.000 km² herbergt een grote verscheidenheid aan wild zoals impala’s, giraffen, zebra’s, … Met een beetje geluk ziet u hier de ‘Big Five’: leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en luipaarden. Mogelijke excursies: Safari in eigen auto, begeleide safari in jeeps, begeleide wandelingen.

Dag 7: Swaziland (210km)

Vandaag trekt u Swaziland, het koninkrijk van de Swazi, in. Via de grenspost Jeppe’s Reef betreedt je dit land met zijn mooie heuvelachtige landschappen en kleurrijke cultuur. Mogelijke excursies: Nationaal park van Mliliwane of Mkhaye, glasfabriek en ambachtelijke marktjes, traditionele dansen.

Dag 8 & 9: Hluhluwe & St. Lucia (240km)

Hluhluwe is gelegen in het hart van Zululand en maakt deel uit van het Hluhluwe-Umfolozi Nationaal Park. De attractie van het park is ongetwijfeld de grote populatie witte en zwarte neushoorns maar ook andere wildsoorten zoals de nyala, zebra, impala, gnoe, hyena’s,… zijn er talrijk aanwezig. Hier kan je oog in oog komen te staan met de “Big Five”. Het St-Lucia meer is omgeven door moerassen, kustbossen en duinen. Dit is de ideale thuishaven voor o.a. 1200 krokodillen, 800 nijlpaarden en een enorm aantal vogelsoorten zoals pelikanen, flamingo’s, ibissens, … Mogelijke excursies: Hluhluwe: safari in eigen voertuig, begeleide safari, St-Lucia meer: boottocht, Zuludorp.

Dag 10: Umhlanga (210km)

Umhlanga rocks is één van de bekendste badplaatsen ten noorden van Durban. Ideaal om even uit te rusten of te gaan zwemmen in de warme waters van de Indische Oceaan. Mooie afsluiter van uw vakantie.

Dag 11: Vlucht Durban - Port Elizabeth

Rit naar Durban en teruggave van de huurwagen in de luchthaven van Durban. Binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth. Oppikken huurwagen in de luchthaven van Port Elizabeth. Port Elizabeth is een grote kuststad aan het begin van de Tuinroute en rijk aan historische, architectonische en culturele bijzonderheden. Mogelijke excursies: Addo Elephant Park, Township tour, Kings’s Beach, Humewood Beach en Hobie Beach.

Dag 12 & 13: Tsitsikamma (190km)

Tsitisikamma Nationaal Park: een uniek bosrijk gebied langs de Indische Oceaan, aan de monding van de Stormsrivier. Het Tsitsikammawoud, ingesloten door een ongenaakbaar kustlandschap, biedt de natuurliefhebber een zeer intense ervaring. Mogelijke excursies: Tsitsikammawoud, Monkeyland en Birds of Eden, Bungee sprong, mooie kust langs het woud.

Dag 14: Knysna - Mosselbaai (170km)

Onderweg naar Mossalbaai kan u een stop maken in Knysna, een kuststadje langs de Tuinroute bekend om zijn lekkere oesters waar u een boottocht in de lagune kunt maken en het Featherbed Nature Reserve kunt bezoeken. Mosselbaai is een kuststadje aan het einde van de Tuinroute waar de eerste ontdekkingsreizigers in 1488 voet aan wal hebben gezet. Mogelijke excursies: Bartholomeu Diaz Museum Complex, Oude postboom, Schelpenmuseum, Diaz strand, Seal Island, safari’s in Garden Route Game Lodge en Botlierskop Game Reserve.

Dag 15 & 16: Oudtshoorn (120km)

Oudtshoorn, de hoofdstad van de Kleine Karoo en het centrum van de struisvogelteelt in Zuid-Afrika. Gelegen in een vruchtbaar dal met veel open vlaktes en omringd door de Swartbergen in het noorden en de Outeniqua bergen in het zuiden. Mogelijke excursies: Cango Ostrich Farm, Cango grotten, Swartberg Pass, Prince Albert, Kobus se gat.

Dag 17: Montagu (260km)

Het wijnstadje Montagu is gelegen op de bekende Route 62 en is vooral bekend om de thermische baden en de lekkere dessertwijnen uit deze prachtige regio. Mogelijke excursies: Avalon waterbronnen, tochtje met een oude Cadillac + wijnproeven, vele wandelroutes in de bergen.

Dag 18 & 19: Kaapstad + Kaapse Schiereiland (205km)

Kaapstad: het zuidwestpunt van het Afrikaanse continent. Deze oudste en tevens modernste stad van Zuid-Afrika biedt een grote variatie aan nieuwe en oude gebouwen, mooie stranden, een bruisend cultureel leven en heel veel bezienswaardigheden. Mogelijke excursies: Tafelberg, Robbeneiland, V&A Waterfront, Bo-kaap, Botanische Tuinen van Kirstenbosch, Seal Island, Kaap de goede Hoop, Boulders Beach.