Nederlandstalige Groepsreis Zuid Afrika

- Voortrekkers Monument - Panorama Route - Kruger Nationaal Park - Swaziland - Boottocht St. Lucia - Drakensbergen - Wild Coast - Tsitsikamma NP - Oudtshoorn - Montagu - Kaapstad

Bus°18 dagen vanaf €3.130,00 p.p.

OMSCHRIJVING

Tijdens deze reis bezoekt u de hoogtepunten van de zogenaamde ‘regenboognatie’. U volgt de mooie Panorama Route, waarbij u van geweldige vergezichten zult genieten, totdat u bij het Kruger Nationaal Park aankomt. In dit wereldberoemde wildpark gaat u opzoek naar de vele wilde dieren tijdens een safari. Met enig geluk spot u de Big Five: de leeuw, luipaard, olifant, buffel en de neushoorn. U maakt kennis met de cultuur van Zululand waar u een traditionele dans te zien krijgt. In St. Lucia zult u dichtbij de nijlpaarden en krokodillen komen. U bezoekt Soweto, waar u het indrukwekkende Hector Peterson Memorial en Mandela House Museum zult zien. Natuurliefhebbers zullen zeker genieten tijdens het bezoek aan het bosrijke Tsitsikamma National Park. U volgt de Tuin Route en rijdt door de glooiende wijnlanden waar u uiteraard de heelrijke Kaapse wijnen kunt proeven. Natuurlijk mag het bruisende Kaapstad niet ontbreken, waar u de vele attracties en de prachtige omgeving zult verkennen.

Een zeer complete reis waarbij u in zeer goede, comfortabele accommodaties verblijft.

DE ROUTE

Vertrekdata:

Maandag 23-10-2017

Woensdag 08-11-2017

Zaterdag 18-11-2017

Dag 1: Vlucht Amsterdam/Brussel - Johannesburg

Internationale vlucht vanuit Brussel of Amsterdam via Londen naar Johannesburg.

Dag 10 & 11: Chintsa

We rijden langs de kust naar een prachtig natuurreservaat, waar u twee dagen kan deelnemen aan dag-en nachtsafari's.

Dag 2: Aankomst Johannesburg

Aankomst in Johannesburg en kennismaking met gids en chauffeur. Bezoek Voortrekkersmonument en Uniegebouwen in Pretoria, alvorens door te rijden naar een 8000 ha groot wildreservaat vlakbij Ohrigstad.

Dag 3: Panorama Route - Kruger Nationaal Park

Vandaag bezoeken we de befaamde Panorama Route met de Blyde Rivier Canyon, God's Window, Bourkes Luck Potholes en het mijndorpje Pilgrim's Rest, alvorens we naar de lodge rijden in Manyeleti, een concessie tegen het Kruger Nationaal Park aan,

Dag 4: Kruger Nationaal Park

We worden wakker met de geluiden van de bush en vertrekken in open jeep op zoek naar de Big Five. 's Namiddags is er tijd om te relaxen of om optioneel weer op safari te gaan.

Dag 5: Swaziland

Rit naar het Koninkrijk van de Swazi en kennismaking met de leefwijze van dit traditioneel volk, onder andere door een bezoek aan een kaarsfabriek en de plaatselijke 'chief'. We overnachten in een traditionele Beehive hut.

Dag 6: St. Lucia

Zuidelijk van Swaziland ligt Kwazulu-Natal. In St. Lucia gaan we tijdens een bootsafari op zoek naar krokodillen, nijlpaarden en vele vogelsoorten.

Dag 7 & 8: Drakensbergen

Een panoramisch rit door Zululand brengt ons tot Underberg, aan de voet van de Drakensberg. Optioneel: Sani Pass excursie per 4x4 of quadbike, paardrijden.

Dag 9: Port St. Johns

We rijden naar de 'Wild Coast' waar u kan relaxen op het strand of in de spa.

Dag 12: Stormsrivier

Vandaag rijden we via Port Elizabeth langs de Tuinroute naar Tsitsikamma Nationaal Park. Tijd om een mooie wandeling te maken of te relaxen.

Dag 13: Oudtshoorn

Via het kustplaatsje Knysna, de oesterhoofdstad, rijden we naar Oudtshoorn. Hier bezoeken we struisvogelboerderij.

Dag 14: Montagu

We verkennen de Kleine Karoo en de Tradouwpas en rijden naar het wijndorpje Montagu waar we een traditionele Potjiekos lunch proeven. Montagu is vooral bekend vanwege de dessertwijn.

Dag 15 & 16: Kaapstad

Via de beroemde Route 62 rijden we richting de wereldberoemde wijnregio van Stellenbosch en Paarl (inclusief wijndegustatie). Aankomst Kaapstad in namiddag. Korte stadsrondrit met bezoek aan Tafelberg (afhankelijk van het weer). De volgende dag verkennen we het Kaapse Schiereiland met Kaap de Goede Hoop, een boottocht naar een zeehondenkolonie en de pinguïns in Boulder Beach.

Dag 17: Vertrek Kaapstad

U heeft nog bijna de hele dag vrij te besteden in Kaapstad voordat we 's avonds terug te vliegen.

Dag 18: Thuiskomst

's Ochtends komen we aan Londen en stappen we over op de vlucht naar Amsterdam (of Brussel), waar we in de voormiddag aankomen.