Oeganda Klassiek: 10-daagse individuele rondreis met chauffeur/gids

- Ziwa Rhino Sanctuary - Murchison Falls - Chimpansee trektocht in Kibale Forest - Queen Elizabeth NP - Gorilla trektocht in Bwindi - Lake Mburo NP

4x4 wagen met chauffeur°10 dagen vanaf €3.990,00 p.p.

OMSCHRIJVING

Ontdek de klassieke hoogtepunten van Oeganda tijdens deze individuele rondreis met chauffeur/gids. De trektocht naar de berggorilla's en de chimpansees zijn ongetwijfeld het summum!

DE ROUTE

Vertrekdata:

Zondag 22-10-2017

Maandag 23-10-2017

Dinsdag 24-10-2017

Woensdag 25-10-2017

Donderdag 26-10-2017

Vrijdag 27-10-2017

Zaterdag 28-10-2017

Zondag 29-10-2017

Maandag 30-10-2017

Dinsdag 31-10-2017

Dag 1: Entebbe - Kampala

Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u verwelkomd door een Live To Travel vertegenwoordiger. Transfer naar de lodge in Kampala (1u).

Dag 2: Mirchison Falls Nationaal Park

Tijdens een safariwandeling in Ziwa Rhino Sanctuary, komt u op enkele meters afstand van neushoorns te staan. Vervolgens bezoek aan het Murchison Falls NP, het grootste park van Oeganda met veel giraffen, leeuwen, olifanten, gazelles, krokodillen en luipaarden.

Dag 3: Murchison Falls Nationaal Park

Ochtendsafari in het park en ’s middags bootsafari tot vlakbij de Murchisson Falls. Een flinke wandeling wordt beloond met spectaculair zicht op de watervallen, de Nijl en het park.

Dag 4: Kibale Forest

Na het ontbijt vertrek naar het Kibale Forest met stop in Hoima. In het Kibale Forest wonen maar liefst 13 verschillen apensoorten en bijzondere vogelsoorten.

Dag 5: Chimpansees en moeraswandeling

In het Kibale Forest neemt een ervaren gids u mee op chimpanseetrektocht. Na de lunch maakt u een natuurwandeling langs bossen, moerassen en kleine dorpjes.

Dag 6: Queen Elizabeth Nationaal Park

Safari in Queen Elizabeth NP, aan de voet van het Rwenzori gebergte. Lunch in Mweya Lodge met uitzicht over het Kazinga Kanaal. Tijdens de bootsafari zal u nijlpaarden, olifanten, buffels, krokodillen en prachtige vogelsoorten spotten.

Dag 7: Bwindi Impenetrable Forest & Mutanda meer

Keuze uit een ochtendsafari (2u) of meteen doorrijden naar Kisoro, in het uiterste zuidwesten van Oeganda, bij de grens met Rwanda en Congo. Onderweg lunch in Kibale.

Dag 8: Gorilla trektocht

Vandaag ontmoet u berggorilla’s. Het Bwindi Impenetrable Forest is het enige woud in Afrika waar zowel berggorilla’s als chimpansees leven. Daarnaast leven er nog 5 andere primaatsoorten, 113 zoogdiersoorten, 200 vlindersoorten en 360 vogelsoorten. Oog in oog staan met een gorilla is een buitengewone belevenis.

Dag 9: Lake Mburo Nationaal Park

Na een vroeg ontbijt vertrek naar het Lake Mburo Nationaal Park, één van de kleinste natuurparken van Oeganda, maar het enigste park waar u zebra’s, impala’s en elandantilopen kan zien.

Dag 10: Lake Mburo - Entebbe

Vandaag kan u ontspannen of deelnemen aan een wandelsafari in het Lake Mburo Nationaal Park. Op de terugweg naar Entebbe stopt u nog even bij de evenaar voor een foto en souvenirtje. Afscheidsdiner in Entebbe en transfer naar de luchthaven (indien vertrek om 22u of later).