Windhoek-Victoria Falls; 17-daagse reis

- Sossusvlei & Deadvlei - Swakopmund - Damaraland - Etosha Nationaal Park - Busmanland - Caprivi Regio - Chobe Nationaal Park - Victoria Watervallen

Huurwagen°17 dagen vanaf €3.280,00 p.p.

OMSCHRIJVING

Namibië en de wereldberoemde Victoria Watervallen: een aantrekkelijke combinatie. Voel het zand tussen je tenen in de prachtige Namib woestijn met zijn immense roodkleurige duinen, laat je inpalmen door de dolfijnen, zeehonden en flamingo’s in Swakopmund, sta versteld van de overleefkunsten van de woestijnolifanten en de schilderkunsten van de vroegere Bosjesmannen, en ga op safari in het uitgestrekte Etosha Nationaal Park met zijn beeldige beestjes. En als kers op de taart: de verbazingwekkende Victoria Watervallen, de Rook die Dondert. Ga zelf op pad met de huurauto!

DE ROUTE

Vertrekdata:

Zondag 22-10-2017

Maandag 23-10-2017

Dinsdag 24-10-2017

Woensdag 25-10-2017

Donderdag 26-10-2017

Vrijdag 27-10-2017

Zaterdag 28-10-2017

Zondag 29-10-2017

Maandag 30-10-2017

Dinsdag 31-10-2017

Dag 1: Frankfurt - Windhoek

U vertrekt vanuit Frankfurt met een nachtvlucht van Air Namibia naar Windhoek, hoofdstad van Namibië

Dag 2: Windhoek - Namib Woestijn (320km)

Aankomst in de internationale luchthaven van Windhoek waar u wordt verwelkomd door een Live To Travel vertegenwoordiger. Hij zal u assisteren bij het afhalen van de huurwagen. U vertrekt in zuidelijke richting naar de Namib Woestijn waar u twee nachten verblijft.

Dag 3: Namib Woestijn

U heeft de hele dag om deze betoverende omgeving te ontdekken. Zo kan u bvb naar Sesriem Canyon, Deadvlei, Dune 45 en Dune 7. De ingangspoort in Sesriem gaat open bij zonsopgang. Inkomgeld: volwassenen 60N$, auto 20N$. Van de ingang tot Sossusvlei is het nog 1 uur rijden (65km). De laatste 4 km zijn enkel mogelijk met 4x4. Er is een taxiservice (150N$ pp).

Dag 4 & 5: Sossusvlei - Swakopmund (280km)

Na een tocht door de woestijn arriveert u in Swakopmund, een sfeervol stadje aan de Atlantische kust. Het werd gesticht toen Namibië nog een Duitse kolonie was en men vindt die invloed vooral terug in de architectuur. Swakopmund is de ideale uitvalsbasis voor enkele interessante excursies. Breng zeker een bezoek aan Walvisbaai van waaruit bootexcursies vertrekken om dolfijnen en zeehonden te bekijken.

Dag 6: Swakopmund - Damaraland (340km)

Vroeg vertrek naar het wondermooi en desolaat Damaraland. Onderweg bezoekt u het 'Versteende Woud' met 280 miljoen jaar oude fossiele bomen. In Twijfelfontein sta je perplex van duizenden jaren oude rotsschilderingen van de Bosjesmannen.

Dag 7 & 8: Damaraland - Etosha Nationaal Park (320km)

Na het ontbijt vertrekt u naar Etosha Nationaal Park, één van de belangrijkste en grootste wildparken van Afrika. Vandaag verken je de zuidelijke regio van het park.

Dag 9: Etosha NP - Grootfontein (450km)

Via Outjo rijdt u in noordelijke richting naar Bushmanland, de thuishaven van de traditionele Bosjesmannen. Vanuit de lodge is een begeleid bezoek doen aan de Bosjesmannen mogelijk. Interessante stops onderweg zijn de Hobas Meteoriet en de kleine dorpjes.

Dag10: Grootfontein - Caprivi (500km)

Vandaag een lange rit naar de groene Caprivi Regio waar u verblijft in een lodge gelegen aan de oevers van de Okavango rivier. In deze regio is het Mahango Wildreservaat zeker de moeite waard, evenals een boottocht maken op de Okavango op zoek naar nijlpaarden en krokodillen.

Dag 11: Caprivistrook

Verkenning van de Caprivistrook. Aan de oevers van de Kwando rivier zal u veel olifanten, nijlpaarden en honderden vogelsoorten kunnen waarnemen.

Dag 12 & 13: Caprivi - Chobe Nationaal Park (Botswana)

Vandaag rijdt u Botswana binnen door het Chobe Nationaal Park, dat de grootste olifantenpopulatie ter wereld herbergt, tot in Kasane. Hier overnacht u aan de oevers van de machtige Chobe rivier. In deze regio gaat u op safari per boot en per jeep, kan u vissen en het stadje Kasane verkennen. U levert op de tweede dag in Kasane uw huurwagen in.

Dag 14 & 15: Chobe NP - Victoria Falls (Zimbabwe)

U wordt van Kasane naar naar Victoria Falls in Zimbabwe gebracht. Hier kunt u de Victoria watervallen bezoeken die terecht behoren tot de zeven wereldwonderen.

Dag 16: Terugvlucht

Transfer naar de luchthaven van Victoria Falls voor de terugvlucht via Windhoek naar Frankfurt.

Dag 17: Aankomst Frankfurt

's Ochtends komt u aan in Frankfurt en komt uw reis ten einde.