Namibië Klassiek; 14-daagse reis

- Erindi Private Game Reserve - Waterberg Plateau Park - Etosha National Park - Twyfelfontein - Swakopmund - Sossusvlei & Deadvlei - Kalahari Woestijn

Huurwagen°15 dagen vanaf €2.045,00 p.p.

OMSCHRIJVING

The best of Namibia… Laat je betoveren door de verbluffende klassiekers van Namibië! Bonte beestjes in de uitgestrekte wildreservaten Erindi en Etosha Nationaal Park, eeuwenoude rotstekeningen van vroegere Picasso’s in de werelderfgoedsite Twyfelfontein, het Duits getinte Swakopmund met felle flamingo’s en deskundige dolfijnen langs de Walvisbaai, het ruwe rood van de metershoge duinen dat afsteekt tegen het wit van de beruchte Deadvlei en Sossuvlei, en nog zoveel meer. Ontdek het zelf met de huurwagen.

DE ROUTE

Vertrekdata:

Zondag 22-10-2017

Maandag 23-10-2017

Dinsdag 24-10-2017

Woensdag 25-10-2017

Donderdag 26-10-2017

Vrijdag 27-10-2017

Zaterdag 28-10-2017

Zondag 29-10-2017

Maandag 30-10-2017

Dinsdag 31-10-2017

Dag 1: Frankfurt - Windhoek

U vertrekt vanuit Frankfurt met een nachtvlucht van Air Namibia naar Windhoek, hoofdstad van Namibië.

Dag 2: Windhoek - Erindi Private Game Reserve (200km)

Aankomst in de luchthaven van Windhoek. Vertrek via Windhoek naar Erindi, een 70 000 hectare groot privaat wildreservaat. Optioneel: een safari in open jeep op zoek naar de Big 5.

Dag 3: Erindi - Waterberg Plateau Park (250km)

Safari (optioneel) in het park nadien ontbijt en vertrek naar de Waterberg regio. In het Waterberg Plateau leven unieke diersoorten zoals de sabelantilope, witte en zwarte neushoorn en de rode hartbeest.

Dag 4: Waterberg - Etosha Nationaal Park (260km)

Eerste stop vandaag is Otjiwarongo waar je een crocodile ranch en het Cheetah Conservancy center kan bezoeken. De volgende halte is Tsumeb, een mooi stadje met een rijke mijngeschiedenis. In de loop van de middag komt u aan in de lodge, ter hoogte van de oostelijke inkomspoort van Etosha.

Dag 5: Etosha Nationaal Park (70km)

Etosha Nationaal Park gaat open bij zonsopgang. U rijdt binnen langs de Von Lindquist poort. Inkomgeld per dag: volwassenen 80N$, auto 10N$. Etosha is met een oppervlakte van 22.000km² één van de grootste parken van Zuidelijk Afrika. U heeft een volledige dag om het noorden van het park te verkennen. U kunt binnen de grenzen van het nationale park verblijven, of in een lodge/kamp net buiten het park.

Dag 6: Etosha Nationaal Park (90km)

U heeft een volledige dag om het zuiden van het park te ontdekken. Opgelet: in het park mag u niet uit de wagen stappen tenzij op de aangeduide plaatsen. U verlaat het park via de Andersson poort.

Dag 7: Etosha Nationaal Park - Damaraland (210km)

Via Outjo rijdt u naar Khorixas, midden in het Damaraland met haar prachtige en grillige natuur.

Dag 8: Vingerklip - Twijfelfontein (110km)

Vandaag zet u koers richting Twijfelfontein waar u onder meer de 4000 jaar oude rotstekeningen van de San bosjesmannen en prachtige rotsformaties kan bezoeken. In de buurt kunt u zeker ook even stoppen in het versteende woud van Khorixas: 280 miljoen jaar oude fossielbomen die op zandige rotsen staan.

Dag 9: Twijfelfontein - Swakopmund (280km)

Na een tocht door de woestijn arriveert u in Swakopmund, een sfeervol stadje waar u zich in Duitsland waant. Het werd gesticht toen Namibië nog een Duitse kolonie was en men vindt die invloed vooral terug in de architectuur.

Dag 10: Swakopmund

Swakopmund is de ideale uitvalsbasis voor enkele interessante excursies. Breng zeker een bezoek aan Walvisbaai van waaruit bootexcursies vertrekken om dolfijnen en zeehonden te bekijken. Voor vele mensen een hoogtepunt op hun Namibië reis. Andere interessante excursie mogelijkheden zijn parachute springen, quad rijden of een 'living desert tour' waarbij je met een gids in een 4x4 wagen de woestijn intrekt om de flora en fauna (denk aan gecko's, slangen, schorpioenen, etc.) in de duinen te ontdekken.

Dag 11: Swakopmund - Solitaire (300km)

Vandaag reist u door de immense open vlakte van het zuiden van Namibië richting Namib woestijn. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Namibië is de zonsopgang zien bij het zoutmeer aan de voet van de enorme duinen. Sossusvlei is de plaats in het Namib Naukluft Park waar men de grootste roodkleurige duinen ziet.

Dag 12: Sossusvlei (250km)

De ingangspoort in Sesriem gaat open bij zonsopgang. Entreegeld: volwassenen 40N$, auto 20N$. Van de ingang tot Sossusvlei is het nog 1 uur rijden (65km). De laatste 4km zijn enkel mogelijk met 4x4. Er is een taxiservice (20N$ pp). U heeft de hele dag om deze betoverende omgeving te ontdekken. Zo kan u bijvoorbeeld naar Sesriem Canyon, Deadvlei, Dune 45 en Dune 7. Opmerking: Gasten van Sossusdune Lodge mogen als enigste Sossusvlei bezoeken voor zonsopgang en in het park blijven na zonsopgang.

Dag 13: Solitaire - Kalahari (400km)

Kalahari, een wereld gedomineerd door rode duinen en zeldzame vegetatie.

Dag 14: Kalahari - Windhoek / Terugvlucht

U rijdt naar Windhoek en vliegt 's avonds terug naar Europa.

Dag 15: Aankomst Frankfurt

's ochtends komt u aan in Frankfurt en komt er een einde aan uw mooie reis.