De Grote Rondreis; 21-daagse reis

-Erindi Private Game Reserve - Waterberg Plateau Park - Etosha Nationaal Park - Bushmanland - Kaokoland - Ruacana Watervallen - Epupa Watervallen - Twyfelfontein - Palmwag - Swakopmund - Solitaire - Sossusvlei & Deadvlei - Kalahai Woestijn

Huurwagen°20 dagen vanaf €3.190,00 per persoon

OMSCHRIJVING

Voor mensen die zowel het noorden als het zuiden van Namibië willen ontdekken is er deze 20-daagse rondreis. De reis zit vol afwisseling en brengt u met een eigen huurwagen langs de vele hoogtepunten van Namibië. U overnacht in comfortabele of zelfs luxe accommodaties en geniet van veel privacy.

Uw rondreis begint al spectaculair met een safari in het Erindi Private Game Reserve, waar u grote kans heeft om de bekende Big Five te zien. Ga op zoek naar de leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard of de vele andere wilde dieren in dit immense park.
Een bezoek aan de rode zandduinen van de Sossusvlei en de wereldberoemde Kalahari Woestijn mogen zeker niet ontbreken tijdens uw reis door Namibië. De prachtige landschappen zullen u verbazen en garant staan voor bijzondere foto's.
Ook cultuur en historie vindt u terug in de reis. U ontmoet bijvoorbeeld de Himba's in Damaraland en ziet de rotstekeningen bij Twijfelfontein.

Kortom, een geweldige reis voor alle liefhebber van cultuur en natuur!

DE ROUTE

Vertrekdata:

Zondag 22-10-2017

Maandag 23-10-2017

Dinsdag 24-10-2017

Woensdag 25-10-2017

Donderdag 26-10-2017

Vrijdag 27-10-2017

Zaterdag 28-10-2017

Zondag 29-10-2017

Maandag 30-10-2017

Dinsdag 31-10-2017

Dag 1: Frankfurt - Windhoek

U vertrekt vanuit Frankfurt met een nachtvlucht van Air Namibia naar Windhoek, hoofdstad van Namibië.

Dag 2: Windhoek - Erindi (200km)

Aankomst in de internationale luchthaven van Windhoek waar u wordt verwelkomd door een Live To Travel vertegenwoordiger. Hij zal je assisteren bij het afhalen van de huurwagen. Vertrek via Windhoek richting Erindi, een 70 000 hectare groot privaat wildreservaat. In de namiddag is er mogelijkheid tot safari in open jeep op zoek naar de Big Five (optioneel).

Dag 3: Erindi - Waterberg Plateau (250km)

Ochtendsafari in het park, nadien ontbijt en vertrek naar de Waterberg regio. In het Waterberg Plateau leven unieke diersoorten zoals de sabelantilope, witte en zwarte neushoorn en de rode hartbeest. Entreegeld Waterberg (per dag): volwassenen 80N$, auto 10N$, kinderen tot 16 jaar gratis.

Dag 4: Waterberg Plateau - Tsumeb (340km)

U reist verder naar Tsumeb, een mooi stadje met een rijke mijngeschiedenis. U bent nu aan de noordoostelijke kant van Etosha Nationaal Park. Excursies in de omgeving: mijntours en het Oshikoto meer.

Dag 5 & 6: Tsumeb - Etosha Nationaal Park (150km)

De reis gaat verder naar één van de absolute hoogtepunten: Etosha Nationaal Park. Etosha is met een oppervlakte van 22.270 km² één van de grootste parken van Zuidelijk Afrika. U heeft twee dagen om het noordelijk deel van het park te verkennen. U kunt met uw eigen wagen op safari door het park of u kunt optioneel een safari per 4x4 safari voertuig met een ranger boeken bij uw lodge.

Dag 7: Etosha - Ruacana (400km)

Het noorden van het land, en meer bepaald Owambo land, is het dichtstbevolkte gedeelte van Namibië. Vandaag rijden we door deze regio op weg naar de Kunene rivier in Kaokoland. In de loop van de middag arriveert u in de lodge waar u nog optioneel een rivier- of quadtocht kan maken.

Dag 8 & 9: Ruacana - Epupa (180km)

Kaukoland is het meest onherbergzame maar tegelijkerijd het meest fotogenieke gedeelte van Namibië. Een van de hoogtepunten zijn de Epupa watervallen langs de Kunene rivier. U heeft twee dagen om deze wondermooie regio te ontdekken.

Dag 10: Epupa - Opuwo (240km)

Vandaag rijdt u door het gebied van de Ovahimbas. Een van de laatste stammen in Afrika die vasthouden aan hun traditionele levensstijl. Langs de weg zal u veel Himbas zien. Vanuit de lodge vertrekken er excursies naar lokale Himba dorpen.

Dag 11: Opuwo - Palmwag (240km)

Via Sesfontein komen we aan in Palmwag. Een kleine oase in een dor landschap. We komen ook in het gebied van de zeldzame woestijnolifanten. Met wat geluk zie je er één langs de weg.

Dag 12: Palmwag - Twijfelfontein (140km)

Vandaag zetten we koers richting Twijfelfontein waar je onder meer de 4000 jaar oude rotstekeningen van de San bosjesmannen en prachtige rotsformaties kan bezoeken. In de buurt kunt u zeker ook even stoppen in het versteende woud van Xhorixas: 280 miljoen jaar oude fosielbomen die op zandige rotsen staan.

Dag 13 & 14: Twijfelfontein - Swakopmund (280km)

Na een tocht door de woestijn arriveert u in Swakopmund, een sfeervol stadje waar u zich in Duitsland waant. Het werd gesticht toen Namibië nog een Duitse kolonie was en men vindt die invloed vooral terug in de architectuur. Swakopmund is de ideale uitvalsbasis voor enkele interessante excursies. Breng zeker een bezoek aan Walvisbaai van waaruit bootexcursies vertrekken om dolfijnen en zeehonden te bekijken. Voor vele mensen een hoogtepunt op hun Namibië reis.

Dag 15 & 16: Swakopmund - Sossusvlei (300km)

Vandaag reist u door de immense open vlakte van het zuiden van Namibië richting Namib woestijn. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Namibië is de zonsopgang zien bij het zoutmeer aan de voet van de enorme duinen. Onderweg passeert u het plaatsje Solitaire. Sossusvlei is de plaats in het Namib Naukluft Park waar men de grootste roodkleurige duinen ziet. In deze betoverende omgeving vindt u onder meer Sesriem Canyon, Deadvlei, Dune 45 en Dune 7. De ingangspoort in Sesriem gaat open bij zonsopgang. Inkomgeld: volwassenen 40N$, auto 20N$. Van de ingang tot Sossusvlei is het nog 1 uur rijden (65km). De laatste 4km zijn enkel mogelijk met 4x4. Er is een taxiservice (20N$ pp).

Dag 17: Sossusvlei - Aus (300km)

U rijdt verder in zuidelijke richting en komt in de namiddag aan in Aus, een klein stadje vlakbij het Sperrgebiet, een verboden diamantenmijnbouwgebied. Dit gebied is ook gekend voor zijn wilde paarden.

Dag 18: Aus - Fish River Canyon (180km)

Fish River Canyon, de tweede grootste canyon ter wereld (na de Grand Canyon in Amerika), is één van de grote natuurwonderen van Afrika. U kan naar verschillende uitkijkpunten rijden vanwaar u een fantastisch uitzicht over de rotsen en de rivier heeft.

Dag 19: Fish River Canyon - Kalahari (480km)

Vandaag reist u naar een totaal verschillend maar zeker even spectaculair landschap. Het wordt voornamelijk gedomineerd door rode duinen en zeldzame vegetatie. Hier vindt men ook de Kalahari leeuw, één van de sterkste leeuwen op het Afrikaanse continent.

Dag 20: Kalahari - Windhoek (280km) - Terugvluch

Terugrit naar Windhoek. U heeft voldoende tijd om naar de luchthaven van Windhoek te rijden en daar uw huurauto af te leveren. Uw vlucht naar Frankfurt vertrekt 's avonds.

Dag 21: Aankomst Frankfurt

U komt 's ochtends aan in Frankfurt. Hier eindigt uw reis.