Namibië; 14-daagse reis in Nederlandstalige groep

- Kalahari Woestijn - Sossusvlei & Deadvlei - Swakopmund - zee safari in Walvisbaai - Twyfelfontein - Kunene regio - bezoek aan Himba dorp - safari in Etosha National Park - safari in Erindi Private Game Reserve

Bus°14 dagen vanaf €3.325,00 p.p.

OMSCHRIJVING

Tijdens deze compacte reis bezoeken we, in het gezelschap van een Nederlandstalige groep, enkele klassieke highlights van het land. We gaan op safari in het Etosha National Park, waar we onder anderen zebra's, springbokken, leeuwen, olifanten en giraffen kunnen zien. We reizen af naar de kust waar we het sfeervolle stadje Swakopmund zullen aandoen. Een bezoek aan de Namib Woestijn, met de Sossusvlei, Deadvlei, Dune 45 en de Sesriem Canyon is mag niet ontbreken tijdens de reis! Daarnaast genieten we van de afwisselende landschappen van Damaraland, de Kunene regio, waar we ook de Himba's tegen zullen komen, en het Otjihavera gebergte.

DE ROUTE

Vertrekdata:

Vrijdag 10-11-2017

Dinsdag 21-11-2017

Dag 1: Frankfurt - Windhoek

Bus vanuit België, met verschillende opstapplaatsen, naar Frankfurt vanwaar u vertrekt met een nachtvlucht van Air Namibia. ’s Ochtends komt u aan in Windhoek, zonder jetlag!

Dag 2: Windhoek - Kalahari

Dag 2: Windhoek - Kalahari Woestijn Aankomst in de internationale luchthaven van Windhoek waar u wordt verwelkomd door de gids van Live To Travel. We rijden in zuidelijke richting naar de Kalahari. Het landschap wordt hier gedomineerd door de rode duinen en zeldzame vegetatie. In de middag vertrekken we met open jeeps door de rode duinen voor een zogenaamde 'sundowner'.

Dag 3 & 4: Kalahari - Namib Woestijn

De reis gaat verder naar de Namib Woestijn. De volgende ochtend verkennen we de betoverende omgeving rond Sossusvlei, Deadvlei, Dune 45, en de Sesriem Canyon, waar de Tsauchab rivier een spectaculaire diepe kloof in de miljoenen jaren oude lagen steen heeft uitgesleten. De oranjekleurige duinen behoren tot de hoogste duinen ter wereld.

Dag 5: Namib Woestijn - Swakopmund

We rijden door de woestijn naar de Atlantische kust en komen aan in Swakopmund, een sfeervol stadje waar u zich in Duitsland waant. Het werd gesticht toen Namibië nog een Duitse kolonie was en men vindt die invloed vooral terug in de architectuur. In de namiddag heeft u de tijd om de stad te verkennen.

Dag 6: Swakopmund

In de vroege ochtend vertrekken we op zeesafari in Walvisbaai en gaan we op zoek naar zeehonden, dolfijnen, pelikanen en flamingo's. Geniet van verse oesters en een glaasje 'fonkelwyn' aan boord. De rest van de dag is vrij voor ontspanning of optionele activiteiten zoals een quadtocht.

Dag 7: Swakopmund - Damaraland

Vandaag vertrekken we vroeg naar Damaraland, een ruw maar prachtig gebied in Namibië. We bezoeken een versteend woud met 280miljoen jaar oude fossielbomen en rijden langs spectaculaire rotsformaties richting Twyfelfontein. We beëindigen onze dag met een bezoek aan de 'Organ Pipes', zandsteen formaties in de vorm van orgelpijpen.

Dag 8: Damaraland - Palmwag

Na het ontbijt rijden we naar Palwag, een kleine oase de Uniab Rivier in het noordwesten van Damaraland. In dit gebied leven de zeldzame woestijnolifanten.

Dag 9: Palmwag - Opuwo

Vandaag rijden we naar de Kunene regio, een afgelegen gebied ten zuiden van de Kunene rivier, waar de Himba's leven, één van de laatste stammen in Afrika die vasthouden aan hun traditionele levensstijl. In de namiddag ontmoeten we de Himba's bij een bezoek aan een traditioneel dorp onder begeleiding van een gids.

Dag 10 & 11: Opuwo - Etosha Nationaal Park

Etosha Nationaal Park is één van de grootste en belangrijkste wildparken van Zuidelijk Afrika. Zebra's, springbokken, leeuwen, olifanten, giraffen, neushoorns en zo vele meer zijn hier talrijk aanwezig. In de ochtend vertrekken we op safari met de rangers op zoek naar wilde dieren. Nadien kunt u relaxen in de lodge of optionele safari activiteiten.

Dag 12: Etosha - Erindi Private Game Reserve

Dit reservaat is beroemd voor zijn hoge concentratie aan wild.

Dag 13: Erindi - Windhoek

Relaxte voormiddag en nadien richting Windhoek.Nachtvlucht naar Frankfurt.

Dag 14: Aankomst Frankfurt

In de ochtend komt u aan op de luchthaven van Frankfurt. Bus naar België met verschillende afstapplaatsen.