Mozambique

Mozambique ligt in zuidoost-Afrika en grenst aan Malawi, Swaziland, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Er wonen circa 20 miljoen mensen in Mozambique, waarvan de meerderheid tot een inheemse volksstam, zoals de Makua-Lomwe, de Tsonga en de Sh....
Mozambique ligt in zuidoost-Afrika en grenst aan Malawi, Swaziland, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Er wonen circa 20 miljoen mensen in Mozambique, waarvan de meerderheid tot een inheemse volksstam, zoals de Makua-Lomwe, de Tsonga en de Shona behoort.

Het landschap wordt gekenmerkt door de 2500 kilometer lange kustlijn. Darnaast vindt u er hoge plateaus in het noordwesten en bergen in het westen. Naast het vasteland bestaat Mozambique uit een flink aantal eilanden.

Bent u op zoek naar rust, zon, watersport, prachtige koraalriffen en ongerepte stranden dan kunt u hier uw hart ophalen. Mozambique is ook sterk in opkomst als duikbestemming. Walvishaaien, mantaroggen en de zeldzame dugong (zeekoe) zwemmen voor de kust.

Er zijn twee populaire strandgebieden:
De Bazaruto Archipel: Een groep van zes eilanden met prachtige stranden, koraalriffen, vis-en surfmogelijkheden. Santa Carolina wordt ook wel Paradijseiland genoemd omwille van het natuurschoon. Het Nationale Park van Benguerra is het grootste van de zes eilanden en is vooral zeer geliefd bij scuba duikers.
De Quirimbas eilanden: een groep van 32 kleine eilanden, sommigen onbewoond. Gelegen in de Indische Oceaan ten noordoosten van Mozambique. Het Quirimbas Nationale Park is het grootste beschermde natuurgebied van Afrika.

In Mozambique vindt u echter meer dan alleen mooie stranden. In het zuiden vindt u bijvoorbeeld het Great Limpopo Transfrontier Park. Het is het bekendste wildpark van Mozambique en beslaat een gebied van ongeveer 35.000 km2.
Het ongerepte Niassa Game Reserve in het uiterste noorden herbergt de grootste wildconcentratie van Mozambique. Dit reservaat heeft een oppervlakte van maar liefst 42.000 km2. In dit nog bijna onontdekte gebied vindt u een gevarieerde wildpopulatie: grote aantallen olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels, nijlpaarden, sabelantilopen, wildebeesten, kudu’s, Boehm’s zebra’s, impala’s en wilde honden.
De hoofdstad van het land, Maputo, barst van de Latinocultuur met vele straatcafés, muziek en levendige markten en is zeker een bezoek waard.

Laat u verassen door de ongerepte schoonheid, prettige ambiance, vriendelijke bevolking en de nog authentieke Afrikaanse sfeer.
Lees meer

REISSUGGESTIES

Mozambique Grenstocht: 14-daagse safari & strand expeditie

- privé bushcamps "Big Five" - Ongerepte zandstranden - Kruger National Park - Maputo - Onverkende wildernis - Maputo Olifantenpark / Swazi Park - Transfrontier Peace Park - Hluhluwe Wildreservaat - Dhow boottocht - Dorpscultuur in Mozambique

Vervoer: Truck

Prijs indicatie:

Een trefpunt van beschavingen, culturen en landschappen dat vanaf het begin beïnvloed werd door nomadische stammen, Arabische handelaars, Britse zeelui en Portugese kolonisten, om vervolgens meer dan 20 jaar verscheurd te worden door burgeroorlog. Ma...

Drifters_Moz_1

Nuarro Lodge

Ecolodge met duikschool

Vervoer:

Prijs indicatie: Vanaf €160,00 per persoon per nacht

Op een mooi, afgelegen schiereiland aan de rustige noordkust van Mozambique vind je de Nuarro Lodge. Deze bijzondere ecolodge wordt gerund door Nederlandse eigenaren in harmonie met de dorpsbewoners van Nanatha en levert een geweldige bijdrage aan de...

Nuarro Lodge_1

Mozambique snorkelen

Mozambique Bazaruto Archipel

Mozambique kinderen bij de rivier

Mozambique romantisch

Visser Mozambique

Mozambique walvis