De Zuidelijke Route; individuele rondreis met chauffeur/gids

-Antananarivo -stadsrondrit Antsirabe -Ranomafana natuur reservaat -Fianarantsoa -bezoek aan wijnkelder -bezoek aan papierfabriek -Ranohira -Isalo National Park -bezoek aan de graftombes in Mahalfy -Ifaty

4x4 wagen met chauffeur°10 dagen vanaf €1.630,00 p.p.

OMSCHRIJVING

Natuurbeleving op zijn best. Zeldzame lemuren zoeken in Ranomafana Nationaal Park, wandelen in het dorre maanlandschap van Isalo en eindigen op de witte stranden van Ifaty. Deze rondreis is makkelijk combineerbaar met de andere routes die we aanbieden in Madagaskar.

DE ROUTE

Vertrekdata:

Zondag 22-10-2017

Maandag 23-10-2017

Dinsdag 24-10-2017

Woensdag 25-10-2017

Donderdag 26-10-2017

Vrijdag 27-10-2017

Zaterdag 28-10-2017

Zondag 29-10-2017

Maandag 30-10-2017

Dinsdag 31-10-2017

Dag 1: Antananarivo

Aankomst in de internationale luchthaven van Ivato. Verwelkoming door onze Live To Travel vertegenwoordiger en transfer naar het centrum van de hoofdstad Antananarivo.

Dag 2: Antananarivo - Antsirabe (170km)

We vertrekken vandaag in zuidelijke richting naar Antsirabe (170 km), gekend voor zijn thermale baden. Halfweg stoppen we in Ambatolampy voor de lunch en bezoek aan een artisanale aluminiumfabriek. Bij aankomst in Antsirabe doen we een stadsrondrit.

Dag 3: Antsirabe - Ranomafana (240km)

In de ochtend bezoeken we enkele werkplaatsen van lokale ambachtslui (hoorns, snoep en juwelen), vervolgens zetten we onze weg verder in zuidelijke richting. Lunchstop in Ambositra en bezoek aan een houtsnijwerkatelier. In de late namiddag komen we aan in het natuurreservaat Ranomafana, een traject van 240 km.

Dag 4: Ranomafana - Fianarantsoa (63km)

Na het ontbijt brengen we een begeleid bezoek aan het Ranomafana Nationaal Park. Het park heeft een oppervlakte van 41000ha en herbergt heel uitzonderlijke vogels, reptielen, vlinders en twee zeldzame lemurensoorten. We lunchen in het park en nadien heeft u de mogelijkheid om te zwemmen in de warmwaterbaden. Na 63 km bereiken we Fianarantsoa in de late middag.

Dag 5: Fianarantsoa - Isalo (260km)

Een rit van 260 km waarbij we stoppen in Ambalavao voor lunch in het restaurant “Bougainvilliers” en nadien bezoeken we een wijnkelder en een artisanale papierfabriek. Via het plateau van Horombe bereiken we Ranohira, een klein dorpje aan de voet van het Isalogebergte.

Dag 6: Isalo

Na het ontbijt rijden we naar het Isalo Nationaal Park vanwaar we twee gemakkelijke wandelingen doen (de canyons en het natuurlijke zwembad). We sluiten de dag af met een zonsondergang over Isalo.

Dag 7: Isalo - Ifaty (265km)

Onderweg bezoeken we de graftombes in Mahalfy. Lunch in Tuléar, een typisch havenstadje. Nadien rijden we naar Ifaty, een vissersdorpje gelegen aan een idyllische baai.

Dag 8 & 9: Ifaty

Vrij verblijf in Ifaty waar u heerlijk kan uitrusten aan het zwembad of het strand. Mogelijkheid tot verschillende activiteiten: duiken, kano varen en bezoek aan het Baobab bos van Mangily.

Dag 10: Ifaty - Antananarivo (binnenlandse vlucht)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Tuléar voor de binnenlandse vlucht naar Antananarivo. Transfer naar het IC Hotel waar u een kamer voor daggebruik en een wagen ter beschikking krijgt tot vertrek. ’s Avonds transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar Amsterdam/Brussel.