De Oostelijke Route; individuele rondreis met chauffeur/gids

- Antananarivo - Andasibe - bezoek aan vlinderkwekerij in Marozevo - Analamazaotra Reservaat - Mantadia National Park - Akanin'ny Nofy - Tamatave - Sainte Marie

4x4 wagen met chauffeur°10 dagen vanaf €2.045,00 p.p.

OMSCHRIJVING

Pure schoonheid en rust staan centraal tijdens de rondreis door het oosten van Madagaskar. Dit deel van het eiland is ongerept en u vindt er dichte bossen en een ruige kost. De unieke flora en fauna van Madagaskar vindt u terug in de mooie natuurparken die u zult bezoeken, zoals de bekende lemuren en de bijzondere kameleons.

Wanneer u het Pangalanes kanaal over vaart krijgt u een goede indruk van het leven aan de Pangalanes: authentieke dorpen, vissersboten, vrouwen die de was doen en spelende kinderen vormen een levendig schouwspel!

De reis eindigt op het eiland Sainte Marie, met prachtige zandstranden, kokospalmen tot in zee en een groen heuvelachtig achterland. Voor de kust liggen koraalriffen die de golfslag breken en haaien buiten bereik houden. Ieder jaar van juli tot eind september zwemmen er walvissen voor de kust, met een beetje geluk kunt u ze zien!

DE ROUTE

Vertrekdata:

Zondag 22-10-2017

Maandag 23-10-2017

Dinsdag 24-10-2017

Woensdag 25-10-2017

Donderdag 26-10-2017

Vrijdag 27-10-2017

Zaterdag 28-10-2017

Zondag 29-10-2017

Maandag 30-10-2017

Dinsdag 31-10-2017

Dag 1: Antananarivo

Aankomst in de internationale luchthaven van Ivato. Verwelkoming door onze Live To Travel vertegenwoordiger en transfer naar het centrum van de hoofdstad Antananarivo.

Dag 2: Antananarivo - Andasibe

Na het ontbijt stadsbezoek in Tana. Vervolgens vertrekken we naar Andasibe (140 km), het koninkrijk van de lemuren. Onderweg houden we halt in Marozevo waar we een vlinderkwekerij bezoeken. Naast vlinders zijn hier ook zeldzame kikkers, kameleons en vleermuizen te zien. We lunchen in Moramanga en rijden nadien naar Andasibe.

Dag 3: Andasibe

Vandaag bezoeken we het Analamazaotra Reservaat met een lokale gids. Hier vinden we de grootste lemuren van het eiland terug, de Indri Indri. Daarnaast zijn er veel zeldzame soorten van vogels, reptielen en planten. In de namiddag bezoeken we het nationale park van Mantadia met zijn ongerepte natuur.

Dag 4: Andasibe - Akanin'ny Nofy

Vandaag rijden we naar Manambato waar we na de lunch de boot nemen over het kanaal van Pangalanes. We arriveren in het idyllische dorpje Akanin’ny Nofy.

Dag 5: Akanin'ny Nofy - Tamatave

Vrije voormiddag met mogelijkheid tot bezoek aan het Palmarium Reservaat. Nadien nemen we de boot naar de grootste haven van het eiland: Tamatave. U wordt aan de aanlegsteiger opgewacht door uw chauffeur. Transfer door de stad naar uw hotel.

Dag 6: Tamatave - Sainte Marie

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Tamatave vanwaar we een vlucht nemen naar het paradijselijke eiland Sainte Marie. Op de luchthaven worden we opgewacht door onze chauffeur die ons naar het hotel brengt.

Dag 7 t/m 8: Sainte Marie

Geniet van de parelwitte stranden, palmbomen en kristalhelder water van dit tropisch eiland. Uw hotel ligt direct aan het strand. U kan er wandelen, fietsen of een boottocht maken. Tevens is het de ideale plek om walvissen te bezichtigen van midden juni tot september.

Dag 10: Sainte Marie - Antananarivo

a het ontbijt transfer naar de luchthaven voor een vlucht naar Antananarivo. U wordt opgewacht aan de luchthaven door een Live To Travel vertegenwoordiger die u naar het hotel Au Bois Vert (met zwembad) brengt. U krijgt hier een kamer voor daggebruik ter beschikking. Gedurende gans de dag kan u nog gebruik maken van de wagen met chauffeur. ’s Avonds transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar Amsterdam/Brussel.