De Noordelijke Route; individuele rondreis met chauffeur/gids

-Anatanarivo - Diego Suarez - Dunes Bay, Pigeons Bay, Sakalava Bay - Montagne d’Ambre National Park - Ankarana Massief - Nosy Be

4x4 wagen met chauffeur°10 dagen vanaf €1.980,00 p.p.

OMSCHRIJVING

Tijdens deze individuele rondreis verkend u in een rustig tempo het noorden van Madagaskar. De reis is uitermate geschikt voor natuur en wandel liefhebbers. U bezoekt de drie bekende baaien van het noorden, het bos van Montagne d’Ambre National Park met watervallen en meren en de grotten en indrukwekkende rotspartijen in Ankarana.
Hoe kunt u de reis beter eindigen dan aan het parelwitte zandstrand van Nosy Be? U komt er heerlijk tot rust maar er zijn genoeg excursie mogelijkheden om van de prachtige natuur van het bijzondere eiland te ontdekken!

DE ROUTE

Vertrekdata:

Zondag 22-10-2017

Maandag 23-10-2017

Dinsdag 24-10-2017

Woensdag 25-10-2017

Donderdag 26-10-2017

Vrijdag 27-10-2017

Zaterdag 28-10-2017

Zondag 29-10-2017

Maandag 30-10-2017

Dinsdag 31-10-2017

Dag 1: Antananarivo

Aankomst in de internationale luchthaven van Ivato. Verwelkoming door onze Live To Travel vertegenwoordiger die u zal briefen over het programma van de komende dagen. Vervolgens transfer naar het centrum van de hoofdstad Antananarivo, ook wel Tana genoemd.

Dag 2: Antananarivo - Diego Suarez (binnenlandse vlucht)

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Diego Suarez, de meest noordelijke stad van het eiland. U wordt er opgewacht door een Live To Travel vertegenwoordiger die met u de drie bekende baaien van het noorden zal verkennen: Dunes Bay, Pigeons Bay en Sakalava Bay. Ze hebben alle drie prachtige witte stranden en liggen aan de turkooiskleurige Indische Oceaan.

Dag 3: Diego - Ambre

We rijden vandaag naar het nabijgelegen Ambre gebergte. In dit bergachtige park met vulkanisch landschap ontdekt u een enorme variëteit aan fauna en flora, evenals verschillende lemuren, prachtige kratermeren en watervallen. Lunch in Station des Roussettes.

Dag 4: Ambre - Ankarana

Na het ontbijt vetrekken we naar het Ankarana massief. Dit massief is een uniek park met een groot ecologisch belang. Men vindt er veel planten en dieren die enkel op Madagaskar voorkomen. 10 verschillende soorten lemuren, 92 soorten vogels waarvan er 54 enkel voorkomen op dit eiland, vleermuizen en krokodillen.

Dag 5: Anakarana - Ankify - Nosy Be

We rijden tot Ankify vanwaar we de boot nemen naar het paradijselijke eiland Nosy Be. Transfer naar het hotel waarbij u kan genieten van de omgeving.

Dag 6 t/m 9: Nosy Ne

Heerlijk relaxen aan de paradijselijke stranden. Er is ook mogelijkheid (facultatief) tot verschillende excursies: Lokobe natuurpark, stadsbezoek tot Mont Passot, minicruise naar de omliggende eilanden: Nosy Iranja, Nosy Sakatia, Nosy Tany Kely, etc.

Dag 10: Nosy Be - Antananarivo

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Antananarivo. U wordt opgewacht aan de luchthaven door een Live To Travel vertegenwoordiger die u naar het hotel Au Bois Vert (met zwembad) brengt. U krijgt hier een kamer voor daggebruik ter beschikking. Gedurende gans de dag kan u nog gebruik maken van een wagen tot vertrek. ’s Avonds transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar Amsterdam/Brussel.