Nairobi Mombasa Route: 8-daagse reis met chauffeur

- Nairobi - Masai Mara Game Reserve - Karen Blixen Coffee Garden Restaurant - Tsavo Oost - Tsavo West - Mombasa

Minibus met chauffeur°8 dagen vanaf €1.640,00 p.p.

OMSCHRIJVING

Wilt u optimaal genieten van safari? Ga dan mee op deze reis en bezoek enkelen van de meest bekende natuurparken van Afrika! U bezoekt het mooie Masai Mara waar het naast safari's ook mogelijk is om de echte Masai cultuur te beleven en een Masai dorp te bezoeken. Zowel Tsavo Oost als West staan op het programma en u zult ongetwijfeld de grote olifanten met roodkleurige huid zien.

U verblijft in mooie comfortabele lodges en gaat met een privé chauffeur/gids op reis. Alle safari's en maaltijden zijn inbegrepen.

De reis eindigt in de kustplaats Mombasa. Hiervandaan vliegt u terug naar Nederland of u kiest er voor om nog een aantal dagen aan het strand te verblijven. Wij helpen u graag met het verlengen van uw reis!

DE ROUTE

Vertrekdata:

Zondag 22-10-2017

Maandag 23-10-2017

Dinsdag 24-10-2017

Woensdag 25-10-2017

Donderdag 26-10-2017

Vrijdag 27-10-2017

Zaterdag 28-10-2017

Zondag 29-10-2017

Maandag 30-10-2017

Dinsdag 31-10-2017

Dag 1: Nairobi - Masai Mara (6uur)

Bij aankomst in de luchthaven van Nairobi wordt u verwelkomd door een Live To Travel vertegenwoordiger die u naar het Masai Mara wildreservaat brengt. Een adembenemende rit door de prachtige Great Rift vallei. Na de lunch maakt u een eerste safari in dit prachtige park.

Dag 2: Masai Mara

U gaat de hele dag safari in Kenia’s meest populaire park waar u volop de gelegenheid hebt om de Big Five (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn, olifant) te spotten. De safari’s zijn flexibel. U kiest zelf of u er een hele dag op uit trekt met lunchbox maar u kan ook in al vroegte vertrekken, enkele uren uitrusten in de lodge, om dan te eindigen met een avondsafari. Er is ook de mogelijkheid om een Masai dorp te bezoeken.

Dag 3: Masai Mara - Nairobi (6uur)

In alle vroegte gaat u nog op safari. Na het ontbijt vertrekken we naar Nairobi waar we op tijd aankomen voor de lunch in het Karen Blixen Coffee Garden Restaurant. Dit restaurant bevindt zich in een prachtig park van 6 hectaren. De middag heeft u vrij te besteden.

Dag 4: Nairobi - Tsavo West (5 a 6uur)

Na het ontbijt volgen we de Nairobi-Mombasa snelweg tot Tsavo West Nationaal Park. Met 21.000 km² is dit het grootste park van het land. Tijdens de safari in de namiddag is er volop gelegenheid om grote kuddes olifanten te zien.

Dag 5: Tsavo West

U gaat de hele dag op safari in het park. Tsavo West, dat samen met Tsavo Oost het Tsavo National Park vormt, is ontstaan voornamelijk uit vulkanische activiteiten tot ongeveer 500 jaar geleden. De erupties hebben het landschap gevormd en is daardoor zeer heuvelachtig. In tegenstelling tot Tsavo Oost, waar de wegen als fluweel bestempeld kunnen worden, kunnen de wegen hier hobbelig zijn door de harde ondergrond. Het park ligt aan de voet van de beroemde Mount Kilimanjaro, dus met helder weer heeft u prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte top van de berg! Tsavo West bestaat voornamelijk uit Acacia, Baobab, Delonix tree, Doum palmen, Raffia palmen, Dadel palmen, Papyrusplanten, koortsbomen, vijgenbomen en riet. Tijdens de regentijd verschijnen er tientallen wilde bloemen zoals Thunbergia, Ipomoea en Fire-ball lily. Wat Tsavo West verder bijzonder maakt is het feit dat hier de rode olifanten leven die hun kleur danken aan de rode aarde in dit gebied. Naast de zeer grote olifantenkuddes leven hier ook de gele Baviaan, Bosbok, Buffel, Cheetah (zeldzaam), Dassie, Eland, Gerenoek, Grant’s gazelle, Hartebeest, Hyena, Impala, Kirk’s dik-dik, Kleine koedoe, Klipspringer, Krokodil, Leeuw, Luipaard, Masaai Giraf, Groene meerkat, Zwarte neushoorn (Ngulia Sanctuary), Nijlpaard, Oryx, Steenbok, Stekelvarken, Vervet monkey, Waterbok, Wilde hond (zeldzaam), Wrattenzwijn en Grevy’s Zebra.

Dag 6: Tsavo West - Tsavo Oost (1uur)

Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting Tsavo Oost met safari onderweg. Dit park staat bekend om haar 'rode' olifanten, die met hun slurf het rode stof over zich heen blazen. Er zijn ook veel zebra’s en giraffen. Na de lunch safari tot zonsondergang.

Dag 7: Tsavo Oost

We gaan een hele dag op safari in het park. We bezoeken ondertussen ook Mudada Rock, de Galana rivier, de Laggard watervallen en het Yatta plateau.

Dag 8: Tsavo Oost - Mombasa (3 a 4uur)

In alle vroegte maakt u nog een safari. Na het ontbijt vertrekken we richting Mombasa en onderweg lunchen in de Lion Hill Zomeni Lodge. In de late namiddag bereiken we Mombasa. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht of u kunt nog een paar dagen aan het strand verblijven. Wij werken graag een voorstel voor u uit.