Kenia

Kenia is een land van vele gezichten: parelwitte stranden, en met sneeuw bedekte bergen, droge woestijnen en glooiende savannes, moderne steden en tradities van inheemse stammen.

Nergens vindt u zo’n grote diversiteit aan wildlife als in de Keni....
Kenia is een land van vele gezichten: parelwitte stranden, en met sneeuw bedekte bergen, droge woestijnen en glooiende savannes, moderne steden en tradities van inheemse stammen.

Nergens vindt u zo’n grote diversiteit aan wildlife als in de Keniaanse parken. Er leven meer dan 80 wilde diersoorten en meer dan 1000 vogelsoorten. Het kroonjuweel van Kenia is zonder meer de Masai Mara. In het uitgestrekte savannelandschap ervaar je het ultieme safarigevoel. De jaarlijkse grote migratie van honderduizenden gnoes, zebra’s en buffels trekken tussen juli en oktober vanuit Tanzania naar dit park.
Amboseli National Park is een stuk kleiner. Het park is beroemd om haar serene schoonheid en het makkelijk te benaderen wild, en biedt tevens zicht op de hoogste berg van Afrika, Mount Kilimanjaro. De ongeveer 600 stuks tellende olifantenpopulatie van Amboseli is één van de weinige in Afrika die niet onder stropers te lijden heeft gehad.
Lake Nakuru National Park staat voornamelijk bekend om de grote populatie flamingo’s en pelikanen. Het meer krijgt een roze gloed door deze bijzondere vogels. U heeft hier ook grote kans om neushoorns te spotten. Vanuit Nakuru is een excursie mogelijk naar de Menengai Crater, de derde grootste vulkanische krater ter wereld. In de krater komt geen gevaarlijk roofwild voor, waardoor u de gelegenheid heeft een mooie wandeling te maken. Het landschap is afwisselend: open grasland, steile rotspartijen, begroeide lavagebieden en warmwaterbronnen wisselen elkaar af.

Naast de vele wildparken vindt u in Kenia ook prachtige zandstranden, met name ten zuiden en ten noorden van de havenstad Mombasa. U kunt hier aangenaam bijkomen van alle indrukken die u tijdens uw safari heeft opgedaan. Ook in de omgeving van Malindi en op het eilandje Lamu kunnen wij u een onvergetelijk strandverblijf bieden. Een verblijf aan de kust van Kenia is prima te combineren met excursies naar een wildpark als Tsavo, het exotische Wasini Island of het lieflijke Shimba Hills National Reserve.

Kenia biedt uitstekende hotels, lodges en tented camps waar u zich heerlijk kunt laten verwennen. ’s Avonds laat u onder het genot van een drankje de avonturen van de dag nog even de revue passeren, alvorens u zichzelf opmaakt voor een nieuwe safaridag.

Een ideale vakantiebestemming als u een safari wilt combineren met een strandverblijf.
Lees meer

REISSUGGESTIES

Nairobi Mombasa Route: 8-daagse reis met chauffeur

- Nairobi - Masai Mara Game Reserve - Karen Blixen Coffee Garden Restaurant - Tsavo Oost - Tsavo West - Mombasa

Vervoer: Minibus met chauffeur

Prijs indicatie: 8 dagen vanaf €1.640,00 p.p.

Wilt u optimaal genieten van safari? Ga dan mee op deze reis en bezoek enkelen van de meest bekende natuurparken van Afrika! U bezoekt het mooie Masai Mara waar het naast safari's ook mogelijk is om de echte Masai cultuur te beleven en een Masai dorp...

Masai Mara_1

Masai Mara Explorer; 5-daagse groepsreis Kenia in internationaal gezelschap

- Nairobi - Mt. Longonot - Great Rift Valley - Safari's in Maasai Mara - Safari's in Lake Nakuru - Lunch in Carnivore

Vervoer: Minibus met chauffeur

Prijs indicatie: 5 dagen vanaf €1.200,00 p.p.

Kenia is natuurlijk een ideale safari bestemming, met prachtige natuurparken die elk van elkaar verschillen. Tijdens deze korte groepsreis bezoekt u 2 van de mooiste parken! Maasai Mara is voor velen een absolute must van een reis naar Kenia. Met haa...

Maasai_2

Out of Africa Vliegsafari; 8-daagse rondreis

- Maasai Mara Game Reserve - bezoek aan een Maasai dorp - Amboseli National Park - Tsavo Wets National Park, inclusief wandelsafari - Mzima Springs, inclusief sundowner - Lugard watervallen - Tsavo Oost National Park

Vervoer: Vliegtuig/Cessna

Prijs indicatie: 8 dagen vanaf €4.735,00 p.p.

Tijdens deze bijzondere safari geniet u van de bekendste en mooiste parken van Kenia vanuit de lucht! Met een Cessna vliegtuigje vliegt u naar het fameuze Maasai Mara, het bijzondere Amboseli waar u zicht heeft op Mt Kilimanjaro, Tsavo West en Tsavo ...

Cessna safari Kenia_2

Olifanten Tsavo West Kenia

Cheetah Kenia

Safari Kenia

Flamingo's Kenia

Hot air balloon Kenya

Msambweni_7