Historisch Ethiopië 4x4 voertuig: 12-daagse individuele rondreis met chauffeur/gids

- Het klooster van Debre Libanos - Boottocht op het Tanameer - Kasteel van koning Fasiladas - Het Archeologisch Museum in Axum - Kathedraal van de Heilige Maria van Zion - Ruïnes van het paleis van koningin Sheba - 11 rotskerken van Lalibela

4x4 wagen met chauffeur°12 dagen vanaf €2.000,00 p.p.

OMSCHRIJVING

Maakt u zich klaar voor een avontuur dwars door de grootste historische schatten van Ethiopië! Tijdens deze reis nemen wij u mee naar het land van fascinerende culturen en mysterieuze ondergrondse kerken. U begint deze historische beleving in Addis Abeba vanwaar u terug gaat in de tijd. Zo bezoekt u het kasteel en de baden van koning Fasiladas en de Debre Berhan Salassie kerk, bekend om haar unieke muurschilderingen. Om in de historische sfeer te blijven brengt u een bezoek aan het Archeologisch Museum in Axum, maar ook aan de kathedraal van de Heilige Maria van Zion waar naar horen zeggen de Ark des Verbonds schijnt te liggen! De grafmonumenten en de ruïnes van de koningin Sheba zijn een hoogtepunt en niet te vergeten de elf spectaculaire rotskerken van Lalibela. Deze rotskerken staan op de werelderfgoedlijst van Unesco staan en zijn zeker een must see! U eindigt uw reis weer in de hoofdstad Addis Abeba.

Gedurende de reis overnacht u in verschillende hotels.

DE ROUTE

Vertrekdata:

Zondag 22-10-2017

Maandag 23-10-2017

Dinsdag 24-10-2017

Woensdag 25-10-2017

Donderdag 26-10-2017

Vrijdag 27-10-2017

Zaterdag 28-10-2017

Zondag 29-10-2017

Maandag 30-10-2017

Dinsdag 31-10-2017

Dag 1: Addis Abeba

Bij aankomst op de internationale luchthaven Addis Abeba Bole wordt u verwelkomd door uw chauffeur. Hij brengt u naar het hotel in de hoofdstad.

Dag 2: Addis Abeba - Bahir Dar (550km)

Na het ontbijt vertrek naar Bahir Dar. Onderweg passeren we de landbouwvelden van de lokale bevolking en de prachtige Blue Nile Gorge, bijna even indrukwekkend als de Grand Canyon.

Dag 3: Bahir Dar 30

In de voormiddag bezoeken we de spectaculaire watervallen van de Blauwe Nijl. Na de lunch maken we een boottocht op het Tanameer, het grootste meer van Ethiopië en bezichtigen we de middeleeuwse eilandkloosters.

Dag 4: Bahir Dar - Gondar

Rit naar Gondar, de hoofdstad van Ethiopië in de 17de eeuw. Bezoek aan het indrukwekkende kasteel en de baden van koning Fasiladas en de Debre Berhan Selassie kerk met zijn unieke muurschilderingen.

Dag 5: Gondar - Debark (100km)

Vroeg vertrek naar Debark, een klein dorp op 2700 m hoogte vlakbij het Semien Nationaal Park (Unesco). We bezoeken de Falasha, de zwarte joden. Na registratie bezoeken we het park. Met een beetje geluk ziet u een lammergier of de Gelada baviaan.

Dag 6: Debark - Axum (260km)

Lange rit naar Axum, onderweg kan u genieten van het prachtig landschap langs het Semien Gebergte en de Tekeze Gorge.

Dag 7: Axum

Bezoek aan het paleis van keizer Kaleb, de ondergrondse tombes, de kathedraal van de Heilige Maria van Zion (het Ark des Verbonds) en de torenhoge obelisken.

Dag 8: Axum - Mekele (220km)

Door het Adwa Gebergte rijden we naar Adigrat met bezoek aan Yeha met de 2500 jaar oude Tempel van de Maan. Lunch in Adigrat, dat grenst aan Eritrea.

Dag 9: Mekele - Lalibela (460km)

Lange rit door een prachtig landschap naar Lalibela, waar u tegen de avond aankomt. We houden een korte stop aan het Ashenge Meer.

Dag 10: Lalibela

De 11 rotskerken van Lalibela staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco en zijn één van de hoogtepunten van deze reis. Ze werden in het begin van de 13de eeuw op een spectaculaire manier uit de rotsen gehouwen in opdracht van koning Lalibela.

Dag 11: Lalibela - Dessie (300km)

Rit naar Dessie door de hooglanden waar u de Gelada baviaan kan spotten. Korte stop aan het Hayk Meer.

Dag 12: Dessie - Addis Abeba (400km)

Vandaag rijden we terug naar de hoofdstad Addis Abeba via de Tarmaber tunnel doorheen de Great Rift Vallei. ’s Avonds transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.