Avontuurlijk Ethiopië: 8-daagse individuele rondreis met chauffeur/gids

- Bezoek aan de dorpen van de Gurage en de Wolayta bevolking - Bezoek aan de Dorze stam - Boottocht op het Chamo meer - Bezoek aan de Konso stam - Mago National Park - Hammer markt in Turmi of Dimeka - Bezoek aan de Ebore stam en de Tsemay stam

4x4 wagen met chauffeur°8 dagen vanaf €1.280,00 p.p.

OMSCHRIJVING

Tijdens deze avontuurlijke rondreis krijgt u de kans om de meest unieke plekken en tevens de meest intrigerende stammen van het land te leren kennen. U maakt onder andere kennis met de Mursi stam, waarbij de vrouwen een grote, ronde schijf in hun onderlip dragen, een ongelooflijk schouwspel! Ook zult u tijdens de reis een bezoek brengen aan het Mago National Park waar u in levende lijve giraffen en olifanten zult tegenkomen. De reis wordt afgesloten in Addis Abeba en tijdens de terugrit zult u nog een rit maken door de prachtige Great Rift Vallei.

Een topervaring voor de meer ervaren reiziger.

DE ROUTE

Vertrekdata:

Zondag 22-10-2017

Maandag 23-10-2017

Dinsdag 24-10-2017

Woensdag 25-10-2017

Donderdag 26-10-2017

Vrijdag 27-10-2017

Zaterdag 28-10-2017

Zondag 29-10-2017

Maandag 30-10-2017

Dinsdag 31-10-2017

Dag 1: Addis Abeba

Bij aankomst op de internationale luchthaven Addis Abeba Bole wordt u verwelkomd door uw chauffeur. Hij brengt u naar het hotel in de hoofdstad.

Dag 2: Addis Abeba - Arba Minch (500km)

Na het ontbijt vertrekken we naar Arba Minch, genoemd naar de 40 warmwaterbronnen in de omgeving. Onderweg bezoeken we Tiya, een Unesco Werelderfgoedsite bekend voor de 36 rechtopstaande stenen.

Dag 3: Arba Minch

Begeleid bezoek aan de Dorze stam die in bijenkorfvormige hutten van bamboe wonen. In de namiddag maken we een boottocht op het Chamo meer waar u krokodillen, nijlpaarden en verschillende vogelsoorten van dichtbij kan bewonderen.

Dag 4: Arba Minch - Jinka (350km)

Tijdens de rit naar Jinka rijden we doorheen indrukwekkende terraslandschappen en bezoeken we de Tsemay stam.

Dag 5: Jinka - Turmi (70km)

Uitstap naar het Mago Nationaal Park, een ongerept natuurgebied waar u giraffen, olifanten en zebra’s kan zien. We maken kennis met het leven en de tradities van de Mursi stam, een nomadenvolk waarbij de vrouwen een grote, ronde schijf in hun onderlip dragen.

Dag 6: Turmi

We bezoeken de Dassenech stam in Omorate, bekend om hun ‘passagerituelen’ bij de vrouwen. In de namiddag gaan we naar de Karo, die opvallen door hun beschilderde lichamen en traditionele dansen.

Dag 7: Turmi - Arba Minch (300km)

Na het ontbijt rijden we terug naar Arba Minch en zetten koers naar de Konso stam, hardwerkende landbewerkers en getalenteerde wevers. Hun producten verhandelen en ruilen ze op de wekelijkse markt.

Dag 8: Arba Minch - Addis Abeba (500km)

Terugrit naar Addis Abeba door de Great Rift Vallei. Afscheidsdiner en transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.