Botswana

Botswana ligt in het hart van zuidelijk Afrika en wordt omringd door Namibië, Zuid-Afrika, Zambia en Zimbabwe. Het land is één van de best bewaarde stukken wildernis op aarde, met een ongetemde schoonheid.

Een groot deel van Botswana wordt in besl....
Botswana ligt in het hart van zuidelijk Afrika en wordt omringd door Namibië, Zuid-Afrika, Zambia en Zimbabwe. Het land is één van de best bewaarde stukken wildernis op aarde, met een ongetemde schoonheid.

Een groot deel van Botswana wordt in beslag genomen door wildreservaten en natuurparken. Het is dan ook een exclusieve safaribestemming. In een open voertuig, te voet of per boot gaat u op zoek naar nijlpaarden, krokodillen, giraffen, leeuwen en vogels.

Botswana is gericht op hoge kwaliteit en een laag volume aan toerisme. Dit staat garant voor een authentieke safaribeleving. De omvang van dit grootse land, zijn isolement en moeilijke bereikbaarheid betekenen een uitdagingvoor de gemotiveerde en avontuurlijke reiziger.

De Okavango Delta, hét ecologische wonder, wordt gevormd doordat deze rivier niet naar zee loopt, zoals het een rivier betaamt maar doodloopt in het zand van de Kalahari-woestijn. Deze rivierdelta is een steeds wijzigend labyrint van kristalheldere kanalen, meertjes, lagunen en overwoekerende eilandjes.
Het water stroomt traag van noord naar zuid. Op de honderden eilandjes in de delta groeien palmbomen en struiken. Dit gebied is een ideale habitat voor nijlpaarden, olifanten, leeuwen en vele vogelsoorten. Naast voedsel is er ook voldoende water. Vanuit de mokoro is het puur genieten. Dit traditionele vervoermiddel was in vroegere tijden een uitgeholde boomstam. Vanaf het water heeft u een mooi zicht op de waterlelies. Maar ook olifanten en nijlpaarden zijn goed van dichtbij te zien.

Het Chobe National Park ligt in het noordelijke deel van Botswana. Het heeft ruim vijftigduizend olifanten, de grootste olifantenpopulatie van Afrika. Vanuit een safarivoertuig of boot kunt u genieten van deze prachtige dieren. Groot en klein speelt met elkaar in het water van de Choberivier.

De Makgadikgadi zoutpannen zijn de grootste zoutpannen ter wereld. Het is bijna ondenkbaar dat er nog plekken op de wereld zijn die volkomen leeg zijn. Makgadikgadi is zo een plek. Er leeft heel wat wild in de omgeving. In april komt de migratie van zebra's op gang, op de voet gevolgd door roofdieren. De uitgestrekte vlaktes van dit immense natuurgebied lenen zich overigens ook goed voor avontuurlijke quadbiketochten.

Hieronder vindt u enkele reissuggesties. Wij kunnen ook geheel op maat een reisvoorstel voor u maken waarbij we rekening houden met uw wensen.
Lees meer

REISSUGGESTIES

Focus op Botswana - Budget; 9-daagse reis

- Victoria Falls - boottocht Chobe Rivier - Chobe Nationaal Park - Okavango Delta - mokorotocht - wandelsafari - Moremi Game Reserve

Vervoer: Vliegtuig/Cessna

Prijs indicatie: 9 dagen vanaf €3.125,00 p.p.

Deze korte reis staat uiteraard in het teken van safari! U gaat op safari in verschillende parken en krijgt zo optimaal de kans om wilde dieren te spotten. U reist met een vliegtuig, waardoor u veel tijd bespaard op de grote afstanden. De reis begint...

Olifanten in Chobe

Botswana Untouched Lodge Safari; 13- daagse groepsreis in internationaal gezelschap

- Marakele Nationaal Park - Khama Neushoorn Sanctuary - De Makgadikgadi Pannen - Moremi Game Reserve - Khwai gebied - Okavango Delta - Boot cruise op de Chobe Rivier

Vervoer: Truck

Prijs indicatie: 13 dagen vanaf €2.829,00 p.p.

In 13 dagen van Johannesburg naar Victoria Falls: Ontdek de mooiste nationale parken van Botswana tijdens deze 13-daagse safari. Begin uw reis met het ervaren van de Tuli Block, het neushoorn sanctuary en de Makgadikgadi Pannen. Zie giraffen, olifant...

Botswana

TIP VAN TAMARA

Als je een reis door Botswana wilt combineren met een bezoek een de machtige Victoria Watervallen in Zimbabwe of Zambia, begin de reis dan bij de Vic Falls. Als je de rust en kleinschaligheid in de parken van Botswana gewend bent is het nogal schrikken als je daarna ineens in de drukte van Victoria Falls terecht komt. Als je de reis daar begint, geniet je daarna nog intenser van de rust en natuur in parken Moremi en de Delta!

Moremi Game Reserve

Linyanti Bush Camp_4

Okavango Delta Botswana

Wandelen

Olifant

Makgadikgadi_1